Onze Dirigenten

Onze dirigenten

Sinds 1982 is Rudy Haemers onze dirigent en muzikale bezieling. Onder zijn impuls is de harmonie uitgegroeid van een bescheiden (39 personen) bezetting tot een groep van meer dan honderd muzikanten.Rudy Haemers werd geboren te Kortrijk op 1 april 1959.


Na het behalen van Eerste Prijzen voor notenleer en saxofoon aan het K.M.C. te Gent bij De Moor en G. Desmedt, studeerde hij verder aan het K.M.C. te Brussel, waar hij een Eerste Prijs kamermuziek behaalde bij Arie Van Lysebeth.  Hij behaalde ook verder het Hoger Diploma voor saxofoon en kamermuziek (grote onderscheiding) aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Norbert Nozy.


In 1987 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus (cum Laude) aan het M.C. te Maastricht opnieuw bij Norbert Nozy.  In 1989 behaalde hij het Certificaat "Advanced Studies" aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.


Hij werd laureaat bij devolgende wedstrijden: TENUTO 1983, HORLAIT-DAPSENS 1985, EDMOND HUSTINCKX 1987, HORLAIT-DAPSENS KAMERMUZIEK 1992.


Als solist trad hij op met verschillende orkesten en ensembles zoals :het BRTN orkest, I Fiamminghi, La Chapelle de la Lorraine, Convivium Musicum, harmonieorkest  van de Gidsen, het harmonieorkest van de  Rijkswacht, het harmonieorkest van de Luchtmacht, het harmonieorkest van  K.M.C. Brussel en het Lemmensinstituut dit zowel in het binnen- als in het buitenland.


Rudy is leraar saxofoon aan het Stedelijk Muziekconservatorium te Mechelen.


Sinds september 2023 is Bart Orbie onze jeugddirigent